
مجید چراغی
تحلیلگران و دیپلمات های غربی اظهار دارند که ایران و گروه 1+5 (ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) در آخرین دور مذاکرات در سوئیس گام های حائظ اهمیتی را برداشته اند. طرفین متعهد شده اند که در پایان ماه مارچ سال جاری به اجماع برسند، که این می تواند زمینه ساز توافق جامع در ماه جولای باشد.
آخرین ویرایش 08 اردیبهشت 1394
مجید چراغی
اجلاس بهاره صندوق بینالمللی پول (IMF) و بانک جهانی در شهر واشنگتن برگزار شد؛ اجلاس این دوره حول محورهای متعددی برگزار گردید که اهم این موضوعات در بیانیه این اجلاس مشخص شدهاست.
به گزارش رویترز، این نشست مشترک، هر سال در دو نوبت بهار و پاییز برگزار می شود. در حاشیه این نشست، سمینارها، نشستهای منطقه ای، کنفرانسهای مطبوعاتی و بسیاری جلسات دیگر با تمرکز بر موضوع اقتصاد جهانی، توسعه بین المللی و بازارهای مالی جهانی برگزار میشود.
بیانیه گروه 20 درباره اقتصاد جهان
گروه متشکل از 20 اقتصاد بزرگ جهان، موسوم به G-20، بیانیهای را در آغاز این اجلاس منتشر کرد. در این بیانیه آمده: ما از تقویت و بهبود فعالیتهای اقتصادی در برخی از اقتصادهای اصلی و مهم جهان استقبال میکنیم؛ درحالیکه روند رشد اقتصادی جهان همچنان متعادل است و مسیر نامتمرکزی را طی میکند. اخیرا، چشمانداز کوتاهمدت رشد اقتصادی در اقتصادهای پیشرفته، بهویژه منطقه یورو و ژاپن، بهبود یافته درحالیکه، آمریکا و انگلیس شاهد رشد قدرتمندی هستیم که این رشد میتواند سبب تقویت هرچه بیشتر اقتصاد جهان شود. همچنین، رشد اقتصادی در برخی از اقتصادهای نوظهور، نظیر چین و هند، قدرتمند اما نامتعادل است؛ ضمن اینکه کشورهای کمدرآمد به وضعیت قدرتمند خود ادامه میدهند.
این بیانیه میافزاید: خطرات و تهدیدهای پیشروی چشمانداز اقتصادی جهان، از اجلاس گذشته تاکنون، متعادلتر شدهاست. تاثیر کلی جهان روی نفت ارزانقیمت، با اثرات متفاوتی که برجای گذاشته، مثبت ارزیابی میشود. بههرترتیب، همچنان چالشهای بسیاری، نظیر فراریت فراوان در نرخ ارزهای رایج، و ادامه روند تورم پایین، سبب باقی ماندن نابرابریهای داخلی و خارجی، افزایش بدهیهای دولتی و تنشهای ژئوپولتیک شدهاست.
در این بیانیه که ازسوی «علی باباجان»، معاون نخستوزیر ترکیه قرائت شد، برخی موضوعات برجسته اجلاس حاضر اعلام شد که شامل موارد ذیل میشوند:
نگاه گروه 20 به وضعیت اقتصادی جهان....اقتصاد اروپا و آلمان....پول ملی چین....اقتصاد ژاپن....سیاستهای پولی بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو)....نرخ بهره و وضعیت اقتصادی و نقش تحریمها بر اقتصاد روسیه....اصلاحات IMF....اقتصاد جهان....مساله یونان
مجید چراغی
شش بانک بدلیل تقلب در بازار جهانی مبادلات ارزی 5.6 میلیارد دلار جریمه شدند
شش بانک جهانی بیش از 5.6 میلیارد دلار به منظور حل و فصل اتهام تقلب در بازار فارکس خواهند پرداخت، رسوایی که FBI آن را جرم و جنایتی گسترده خطاب نموده است.
همچنین چهار بانک حاضر به اعتراف نسبت به توطئه برای تثبیت قیمت ها و تقلب در سفارشات در بازار فارکس، بازاری با حجم معاملات روزانه 5.3 تریلیون دلار، شده اند؛ تقلبی که انتظار می رود یکی از بزرگترین موارد سوء استفاده بانکی پس از بحران مالی جهانی باشد.
در پی اعلام حل و فصل موضوع، وزارت دادگستری ایالات متحده بیان نمود که بین دسامبر 2007 تا ژانویه 2013، معامله گران بانک های Citigroup، JPMorgan، Barclays و Royal Bank of Scotland که خود را "The Cartel" معرفی نموده اند، در اقدامی جهت افزایش منافع خویش از یک چت روم اختصاصی و زبان رمزی به منظور هدایت و دستکاری نرخ ارز معیار استفاده نموده اند.
Mark Taylor رئیس مدرسه تجارت Warwick که عضو گروه مشاوره علمی بازنگری بازارهای منصفانه و مؤثر بانک انگلستان است، اظهار داشت که این اتفاق از منظر مالی و شهرت یک ضربه بزرگ برای این بانک ها به حساب می آید. وی افزود: سوال هایی مبنی بر اینکه چرا هیچ مدیر عامل یا مقام ارشدی در هر کدام از این بانک ها به دلیل میزان این جرائم استعفا نداده و تحقیقاتی که تا کنون تقلب در بازار فارکس را آشکار ساخته بخشی از فرهنگ این بانک ها شده است، پرسیده خواهد شد.
همچنین سه بانک دیگر بدلیل هدایت و دستکاری معیار های Libor و Isdafix و رساندن مبلغ معاملات به 61 میلیارد دلار در یک روز، جمعاً 400 میلیون دلار اضافه تر جریمه شدند؛
حال بانک های جهانی بیش از 10 میلیارد دلار در رابطه با رسوایی بازار Forex بعلاوه 9 میلیارد دلار توسط گروه بزرگتری از موسسات دخیل در ادعای تقلب در معیار Libor، پرداخته اند.
مجید چراغی